Podle Pavla Valenty, mluvčího karlovarských policistů, o tom svědčí už stovky žádostí o pomoc či radu, které už stačila za několik dní posádka speciálního vozu vyřídit.

„Občas se na nás lidé dívají jako na atrakci,“ komentuje dění kolem policejního vozu Jan Böhm, policejní tlumočník, který ve voze společně s policistou a strážníkem každé ráno vyjíždí. Není divu. Vždyť vidět policejní vůz, před kterým stojí dvě kempingové židle a pítko pro psy není úplně běžné.

Hlavním cílem společného projektu je ovšem pomáhat a radit návštěvníkům Karlových Varů. „Na osádku vozu se například obrátila starší dáma s tím, že se jí ztratila peněženka. Chtěla pomoct při zablokování platební karty, kterou v ní měla. Policisté jí ochotně vyšli vstříc, poskytli jí i mobilní telefon, aby mohla zavolat do banky,“ popisuje jeden z případů Valenta.

Tento případ skončil, na rozdíl od mnoha podobných, dobře. „Ukázalo se totiž, že žena po zaplacení útraty odložila peněženku na úklidový vozík, který jeho obsluha odstrčila stranou. Peněženka tak byla za chvilku na světě,“ popsal šťastný konec případu ztracené peněženky Böhm.

Tříčlenná osádka vozu brázdí denně ulice Karlových Varů. V pravidelných intervalech je veřejnosti k dispozici hned na třech stanovištích – na třídě T. G. Masaryka u Skleněného paláce, u Mlýnské kolonády a také u Vřídelní kolonády.