Kino Čas otevřeno s novou zahrádkou

Kino Čas? Jjakoby se vždy během filmového festivalu zapomnělo na problémy s jeho provozem, kterého ho provází poslední roky, a opět patří k hlavním festivalovým stánkům. Zásadní letošní novinkou je kavárna, která se nachází i na zahrádce před kinem.

Fronta střídá frontu

Dostat se na některý z vytoužených filmů, to chce nějaký čas. Běžní návštěvníci festivalu nejdříve vystojí frontu na akreditace, a pak další na vstupenky. Obrnět trpělivostí se musejí filmoví fajnšmejkři také mnohdy, když si chtějí zakoupit nějaké jídlo či pití.

Známé osobnosti na každém rohu

Kdy jindy se poštěstí Karlovarákům, aby narazili ve svém městě na nkěterou známou osobu, než právě o filmovém festivalu? Karlovarskou filmovou přehlídku si čeští herci i další umělci zkrátka oblíbili. Deník tak mohl poblíž Smetanových sadů vyfotografovai i Ondřeje Pavelku, který se tu v sobotu procházel se svým synem.

Atmosféru kazí přetékající popelnice a nepořádek

Pánové v drahých oblecích, dámy ve večerních toaletách a vedle toho přetékající popelnice. I takový je obrázek karlovarského filmového festivalu. Firma AVE, která má úklid ve městě na starosti, si je toho zřejmě vědoma, protože krátce po pořízení této fotografie už nabírala odpadky na třídě T. G. Masaryka, kde už je rovněž popelnice a koše nestačily pobrat.

Nové a nové stany

Podnikatelé o filmovém festivalu vědí, co je největší terno, tím je bezesporu občerstvení. Před hotelem Thermal se tak opět objevily tradičně velké stany, ale i několik dalších, kde se lidé mohou najíst a i napít. Novinkou je také prosklená kavárna na lávce vedoucí od hlavní pošty přes řeku Teplou, kde právě dříve stával jen obyčejný stan s lavicemi. Jak její šéfové v sobotu pro Deník vysvětlovali, chtěli v Karlových Varech něco nového. „Otevřít jsme ji mohli ale až v sobotu, a to kvůli autům, které touto cestou jezdí během pátečního zahájení,“ dodali.

Netradiční vozítka

Na letošním filmovém festivalu jsou opět k vidění různá vozítka s ekologickým pohonem. Zájem o ně je opravdu velký.

(jako)