Karlovarská radnice o vypsání výběrového řízení vůbec neuvažovala. „Máme adeptů dost. Z nich nového ředitele vybereme,“ uvedl náměstek Petr Keřka (ODS).

„Jednali jsme o tom. Tuto funkci bych přijal, záleželo by ale na předložených podmínkách,“ uvedl Zdeněk Sysel na dotaz, zda by nabídku neodmítl.

Václav Tomášek (ODS), karlovarský radní a jednatel KV Arény, uvedl, že dosud není nic rozhodnuto a jednání stále pokračují. „Jednáme se spoustou lidí včetně Zdeňka Sysla. Situaci ale musíme urychleně řešit a o novém řediteli rozhodnout co nejdříve,“ dodal Václav Tomášek.

Náměstek Petr Keřka jeho slova potvrdil. „Podle mých informací zatím není s nikým podepsána smlouva. Nicméně, kdyby se ředitelem KV Arény stal Zdeněk Sysel, vůbec nic bych proti tomu neměl. Považuji ho za velice schopného člověka,“ vzkázal po mluvčím Kaválkovi Petr Keřka.

Šestatřicetiletý Zdeněk Sysel v současné době podniká. Začínal na magistrátu jako tiskový mluvčí karlovarského primátora, poté byl tajemníkem ostrovské radnice. Už několik let se podílí na produkci Tourfilmu, mezinárodního festivalu filmů a multimédií s cestovatelskou tematikou.