Přípravy na otevření karlovarské multifunkční arény a tréninkové haly vrcholí.

„Dnes jsou už namontovány mantinely v obou halách, montují se plexiskla, instaluje se audiovizuální technika a souběžně probíhá instalace technologií v kuchyních a zázemí gastroprovozů. To jsou všechno položky v dodávce stavby,“ uvedl Zdeněk Sysel, ředitel společnosti KV Aréna, s tím, že se nyní řeší organizační zajištění a některé nutné dovybavení objektu.

„To je zajištění doplňkových služeb pro diváky, jako jsou gastroprovoz, fan–shop, sázková kancelář a hledáme vhodné podnájemce na dodávku služeb typu ostraha nebo úklid. V současné době se konají poptávková řízení. Souběžně oslovujeme partnery, začínáme nabízet reklamní plochy, připravujeme program na další měsíce. Potěšil mě zájem organizátorů a promotérů různých akcí, ať už sportovních, tak kulturních nebo zábavních,“ dodal Sysel.

Start bude podle něj velmi ostrý. V tréninkové hale a v jejím okolí se bude konat ve dnech 18. až 20. června veletrh stavebnictví ForArch. „Souběžně s ním jsme připravili Slavnostní galavečer na 19. června. Na další dny chystáme program pro děti a pro seniory. Neprodleně přejdeme k přípravám na akce během karlovarského mezinárodního filmového festivalu, kde proběhne promítání filmů, večer města, bojový sport s doprovodným programem, zřejmě také bruslení v maskách. Zvažujeme na festival ještě taneční party,“ nastínil program ředitel KV Arény.

Kolem 20. července, tedy asi týden po festivalu, už bude připraven led v obou halách pro zahájení tréninků.

„Provoz minimálně do konce roku 2009 bude zkušební. Budeme se obeznamovat s energetickou a organizační náročností pro různé typy akcí v různém období. Na základě požadavků a potřeb organizátorů akcí budeme postupně obě haly dovybavovat drobným majetkem, jako jsou například konferenční židle a podobně,“ vysvětlil Sysel.

Podle ředitele Sysla bude hala živý organizmus, který poroste s každou akcí.

„Vývoj se nezastaví ani po jednom roce nebo dvou letech. Arénu bude třeba dovybavovat technologiemi podle moderních trendů, které teprve přijdou. Jinak bude multifunkční aréna již nyní velmi moderní. Věřím, že svým charakterem bude mladá i za třicet až čtyřicet let provozu,“ je přesvědčen ředitel Sysel.