O Betlémském světle — Tradice, která má smysl

Stejně jako vloni, iletos do všech domovů vČeské republice před Vánoci míří Betlémské světlo. To, že se jedná onovodobou vánoční tradici, ví dnes už každý. Světlo, které se každoročně zapálí vBetlémě a pak putuje do všech domácností napříč Evropou, se znovu dostává ik nám. Doma ho každoročně mají nejen mladí a staří, ale icelé rodiny sdětmi.

Symbol Vánoc nemůže chybět užádné štědrovečerní večeře, utvoření atmosféry při rozdávání dárků, ani když sdětmi zapalujete svíčky ve skořápkách, které vyplouvají na svou cestu. Mít doma Betlémský plamínek a nenechat ho zhasnout po tak dlouhé cestě, znamená zapojit se do obrovského řetězu a být při tom! Být při tom, co spojuje před Vánoci statisíce lidí…

Odkud se bere?

Betlémské světlo knám tradičně poputuje zVídně, kde ho rakouští skauti předají otřetím adventu 13. prosince delegacím zcelé Evropy. Za Česko převezmou plamen ve Vídni skauti zBrna. Vsobotu 20. prosince se pak začne rozvážet do všech koutů republiky.

Betlémské světlo v Karlových Varech

Do Karlových Varů dorazí v sobotu 20. prosince ve 14.47 vlakem na Horní nádraží. Tam ho převezmou karlovarští skauti z ORIONu. Jestliže to na nádraží nestihnete, nezoufejte, protože skauti ho budou u sebe střežit až do Štědrého dne a bude jistě plno dalších možností, kde si ho připálit.

V sobotu na Vánočním koncertu, který pořádají skauti z ORIONu a Bystřiny. Začátek je v 16 hodin v modlitebně Baptistů ve Staré Roli (konečná autobusů 3, 15), dále 24. prosince mezi 9. a 10. hodinou u knihkupectví naproti Tržnici. Další bližší informace podá Michal Rendl na mobilu 777 909 885.

Za skauty z karlovarského přístavu ORION přeje požehnané Vánoční svátky a plno splněních přaní a mnoho štěstí a zdraví v roce 2009

Michal Rendl