Sportovec žijící na Božím Daru už ve čtvrtek odlétá do Norska na další závody světového poháru a připravuje se na olympijské hry v kanadském Vancouveru.

„Tour de Ski bylo výborné. Tento úspěch beru jako první vrchol sezony se náramně vydařil, ale nyní jsem rád, že již je po Tour – byla velmi náročná,“ říká Lukáš Bauer.

Podle Bauerových slov byla podpora přátel a rodiny během tohoto závodu vysoká. „Již během Tour a zejména po poslední etapě jsem měl mobil zahlcen vzkazy a gratulacemi ze všech stran, gratulace probíhali i po příjezdu, bylo to milé, ale nyní se chci co nejvíce věnovat rodině a již ve čtvrtek odlétám na další závody světového poháru,“ doplnil Bauer.

Denní režim bude i nadále mít velmi náročný. „Nyní do dneška budu bez tréninku, takže případně navštívím sjezdovky s dětmi, jinak odpočinek, ve středu si dám kvalitní trénink a ve čtvrtek odlétám do Otepaa na další závod, který se koná v sobotu. Poté se vrátím domů a již ve středu odletím na závěrečnou přípravu před olympijskými hrami,“ vysvětlil svůj další harmonogram vítěz Tour de Ski.

I Lukáš Bauer patří mezi sportovce, kteří si sebou vozí na závody talisman. „Pokaždé dostanu nějaký od našich dětí, vždy vyberou nějakou svoji hračku a tu si s sebou poté vezu,“ svěřil se Bauer.

Z jeho úspěchu měli lidé radost také na Božím Daru, kde běžkař žije. „Lukáše jsme se snažili vždy podporovat a to i v dobách, kdy ještě nebyl tak známým a úspěšným sportovce. Na Lukášovi se mi moc líbí, že nikde a nikdy nezapomíná na naše město a vždy ho propaguje a zmiňuje se o něm,“ konstatoval Jan Horník, starosta Božího Daru.

„Zrovna na pondělním setkání a blahopřání jsme se s Lukáše bavili o tom, že bychom jeho jméno mohli více využívat například k propagaci místních běžkařských tratí a přírody. Právě zde se totiž Lukáš připravuje na závody, kterých se zúčastní. Lukáš byl této spolupráci nakloněn, což nás samozřejmě těší a máme radost,“ doplnil božídarský starosta.