Buď máte pevné nervy a důvěřujete vlastnímu řidičskému umění, nebo do centra lázní nyní nejezděte. V tom lepším případě zablokujete už tak zdejší zkomplikovanou dopravu, v tom horším zkolabujete vy. Bez potíží totiž staveništěm u Vřídla v žádném případě neprojedete.

„Kvůli rekonstrukci ulic Tržiště a Stará louka se zde v tuto chvíli pohybuje stavební technika. Doprava v úseku mezi morovým sloupem a Jánským mostem je proto do určité míry omezena. Řidiči, kteří tudy nutně potřebují projet, samozřejmě projedou, prosíme však o pochopení a trpělivost. Je zde možné určité zdržení. Řidičům, kteří mohou zvolit jinou trasu, určitě doporučujeme toto místo objet,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí karlovarského magistrátu.

Podle něj za několik týdnů také nevyhnutelně nastane fáze, kdy bude v uvedeném úseku pokládán nový povrch, a tento úsek bude magistrát pravděpodobně muset na nejkratší možnou dobu uzavřít pro dopravu zcela. „Veřejnost bude samozřejmě informovat příslušné dopravní značení včetně vyznačení objízdných tras,“ dodal Kopál.

Na stížnosti podnikatelů, kteří tvrdí, že kvůli rekonstrukci jim na Staré louce začalo zatékat do sklepů, Kopál odpověděl, že si magistrát nyní situaci prověřuje.

Vydatné deště uplynulých dnů zde ale situaci nezkomplikovaly. „Žádný problém nám hlášen nebyl,“ uvedl Antonín Jágl, ředitel firmy Vodárny a kanalizace. I tato společnost nyní prověřuje, co prosakování vody způsobuje. „Nechali jsme zpracovat revizní zprávu, která by měla prokázat, že stavba pokračuje podle schváleného projektu,“ vysvětlil ředitel.