V Krušných horách dokonce museli zasahovat hasiči. Neustálý déšť trápí také vedoucí dětských letních táborů, kteří musejí vymýšlet pro děti náhradní program.

V Dobré Vodě u Toužimi se měla v sobotu konat čtvrtá dobrovolná brigáda. „V obci od rána hustě pršelo, proto byla brigáda přesunuta na další víkend. Pevně doufáme, že se počasí v příštím týdnu uklidní a brigáda se uskuteční,“ konstatovala Eva Haunerová, tisková mluvčí občanského sdružení Český západ, které působí v sociálně vyloučených kominutách převážně na Toužimsku a Tepelsku.

Počasí přidělalo práci také hasičům, kteří museli zasahovat v Krušných horách. „V okolí Perninku jsme museli v sobotu odčerpávat vodu. V obci také spadlo pár stromů, které jsme museli pomocí techniky odstranit. Jednalo se spíše o drobnosti, naštěstí se nic horšího nestalo,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kra­je.

Vedoucí dětských táborů musí kvůli deštivému počasí měnit program, který měli předem naplánovaný. „Samozřejmě je to vždy komplikace, když je hnusné počasí, ale vždy vymyslíme takový program, abychom děti zabavily. Na každý den je připravena řada akcí, takže se děti v tomto počasí určitě nenudí,“ řekl Petr Polívka, vedoucí dětského letního tábora na Vladaři u Žlutic.

Vytrvalý déšť přidělal vrásky také organizátorům sportovních akcí.

Kvůli podmáčenému hřišti muselo být odloženo mistrovské utkání ve Staré Roli. Počasí zkomplikovalo také fotbalový turnaj v Sedleci, kde se mezinárodní turnaj nakonec odehrál na malém hřišti s umělých povrchem.

Podle předpovědi meteorologů by se mělo počasí v Karlovarském kraji v následujících dnech zlepšit. Již v úterý se má oteplit na možná až 25 stupňů Celsia.