Na táboře se sešlo více než šedesát dětí, pro které si vedoucí připravili zajímavý program. Připravena je celotáborová hra s názvem Dvanáct úkolů pro Asterixe. Hra je motivovaná filmovými příběhy postaviček Asterixe, Obelixe, Panoramixe a dalších z této doby.

„Každý z dvanácti úkolů je zaměřen na určitou lidskou vlastnost, jako je hbitost, obratnost, chytrost či vytrvalost. Každý z oddílů se snaží splnit všechny úkoly,“ konstatoval Petr Polívka, hlavní vedoucí tábora. Mezi úkoly je například předběhnout nejrychlejšího člověka, přehodit nejsilnějšího člověka, poznat po chuti, co kuchař připraví, se zavázanýma očima či najít Panoramixův srp, Asterixův fous a Obelixovu botu.¨

O více jak šest desítek dětí se stará zhruba 20 dospělých. „Děti jsou hodné, tak to zvládáme. Občas nám program zkomplikuje počasí, takže večer si musíme sednout a vymyslet jiný program,“ dodal hlavní vedoucí.

Kromě her je pro děti připravena také celá řada výletů do okolních měst. „Minulý týden jsme byli na výletě ve Žluticích, kde se dětem moc líbilo. Ve čtvrtek plánujeme celodenní výlet do Rakovníka, tak snad nám bude přát počasí,“ pokračoval Polívka.

Večer se dětem promítají filmy na velkém plátně a samozřejmě nechybí ani oblíbená diskotéka. „Na diskotéku se moc těším. Sice tancovat moc neumím, ale to vůbec nevadí. Bude tam alespoň sranda,“ řekl malý Tomášek.

Hlavní vedoucí také upřesnil, co je cílem tohoto tábora. „Hlavním cílem je duševní i tělesná rekreace dětí z města v přírodě, učí se přírodu nejen poznávat, ale i chránit. Získají nové znalosti a dovednosti zejména v oblasti přírodovědy a tábornictví, rozvinou si ekologické myšlení, fantazii, naučí se nové písničky, vzájemnou pomoc a toleranci, v neposlední řadě také dochází k rozvoji samostatnosti, odpovědnosti, zkrátka rozvíjení osobnosti, komunikace a sociálních interakcí,“ dodal vedoucí tábora.

Ten také prozradil, na co se děti nejvíce těší. „Přijedou k nám hasiči a udělají zde na louce pěnu, což je pro děti velké lákadlo. Také chceme na místní kopec natáhnout plachty a postříkat to právě pěnou. To je pak extra mega velká klouzačka, kterou si děti každý rok užívají,“ uzavřel táborový vedoucí Petr Polívka.

Tábor na Vladaři končí jak pro děti, tak dospělé v sobotu 14. srpna. „Moc se mi tu líbí. Už se těším do Rakovníka, kde koupím něco rodičům. Našla jsem si tu nové kamarádky a kamarády, takže doufám, že se tu za rok opět sejdeme,“ řekla Martinka.