Podle výkonného ředitele Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Jana Ference je ale tento záměr v této době neuskutečnitelný. „To je politický problém. Výstavba nové nemocnice by stála deset miliard, a kde je vezmeme?“ oponuje Ferenc.

Lékaři ale stojí na svém. Krajskou nemocnici prý nelze vytvořit nesmyslným sloučením tří nesouměřitelných nemocnic v kraji do jednoho celku.

„Karlovarský kraj musí vědět, zda například nově plánovaný pavilon akutní medicíny a centrálního příjmu v karlovarské nemocnici bude sloužit pro celý kraj, nebo pouze pro karlovarský region. Kraj by měl také vědět, jaké bude uspořádání současné krajské nemocnice, tedy jaké obory zde budou a jaký rozsah péče se bude poskytovat,“ domnívá se Roman Brázdil, primář ARO.

Ostatní lékaři se přidávají.

„Udržet stávající stav třech nemocnic v kraji nelze. Jde o nesmírně nákladnou sanaci objektů, kdy proti sobě stojí dostupnost a kvalita zdravotní péče. A nelze splnit obojí zároveń. Neinvestujme hloupě do betonu. Investujme do lidí a systému. Sedmipatrový dům vám infarkt nevyléčí. Vyléčí jej specialista. Kraj se chová jako stavební firma, ne jako garant lékařské péče,“ uvedl lékař Filip Berger.