Co mají Karlovy Vary společného s krajskými volbami? Dalo by se říci, že kromě městských politiků, kteří kandidují v krajských volbách a že město musí volby zajistit, v podstatě nic.

To je ale chyba.

I zdejší oficiální periodikum, Radniční listy, se totiž stalo po vzoru Hejtmanských listů jakousi malou přehlídkou úspěchů městských koaličníků, kteří se rozhodli své štěstí zkusit i v krajském zastupitelstvu.

S Dnem cyklistiky se tu tak prezentuje zelený Pavel Žlebek, sociálně demokratický náměstek Tomáš Hybner zase vyčísluje, kolik letos dostanou školky na investice (jakoby to dával náměstek ze svého) a občanský demokrat Petr Keřka se naopak vychloubá s tím, jaké ulice byly letos opraveny.

Prezentaci městských politiků kraluje pochopitelně sama primátorka Veronika Vlková (ODS), na kandidátce do kraje na dvacátém místě. Na osmi snímcích z oslav 650. výročí založení města je znázorněna hned sedmkrát, zkrátka ze všech úhlů, dvakrát s lázeňskými pohárky, tu zase s děkanem Jiřím Hladíkem, jako by se těch podzimních oslav zúčastnila jedině ona sama. Pouze na fotografii skupinky dětí paní primátorka chybí. To je ale škoda…

Je jasné, že tyto plátky politici zneužívají. Do příštích voleb zbývají už jen dva roky. Ještě nejsem takový pesimista, abych nevěřila, že tento stav bude napořád a politici budou tímto způsobem zneužívat peníze nás všech i nadále.

Vzhledem k situaci v naší slavné zemi se na lepší časy zřejmě ještě asi ale neblýská.