Je dobře, že máme takové sportovce, kteří dají lidem na chvíli pocit hrdosti na to, odkud pocházejí, a nechají je zapomenout na problémy tohoto regionu. Dobrým příkladem je právě Lukáš Bauer. Když jsem se včera bavil s lidmi z Božího Daru, byl jsem skutečně mile překvapen. Všichni budou sportovci fandit a jsou rádi, že ho na Božím Daru mají. Žádná závist, žádné uštěpačné poznámky, jak je u Čechů zvykem. Lukáš si mezi lidmi vybudoval skutečně velmi dobrý kredit. To je stejné, jako když vítali lidé v Chyši Josefa Váňu. Právě díky těmto sportovcům mají lidé alespoň trochu radosti a na chvíli zapomenou na těžkosti současné ekonomiky a styl politiků.

Když už jsme u těch politiků, bylo by opravdu krásné, kdyby alespoň nějaký ze současných regionálních ´strážců žezla´ propagoval a dělal městům, potažmo kraji a republice, takové jméno a vysoký kredit jako právě Bauer a podobní úspěšní sportovci. Ovšem když se rozhlédnete mezi politiky, tak tam zatím žádný podobný kandidát zřejmě ani zdaleka není.

Možná vše změní volby, a lidé budou, podobně jako fandí sportovcům, třeba fandit i svým politickým zástupcům. I když se mi zdá, že to je stejná naděje jako to, že v Karlových Varech bude moře. I když už zde byly hory sněhu, tak nic není nemožné…