Kdo ze současných politiků si vzpomíná na nesmiřitelné slovní souboje zastupitelů ze začátku devadesátých let (nebo jich byl účasten), zajisté mi dá za pravdu, že pátrání po majetku Podniku bytového hospodářství, státního podniku v likvidaci, bude spor nelehký a tvrdý.

Je rozhodně skvělé, že Karlovy Vary se rozhodly starat o svůj majetek v řádech desítek až stovek milionů, ale proboha proč po téměř dvaceti letech a zrovna před volbami? To dosud tento majetek nikomu nechyběl? Nikdo nic nedělal a ničeho si nevšiml? Nebo v této kauze figurují lidé, kteří se tak jednoduše zdiskreditují a odstraní? Otázek je spousta, odpovědí málo.

Zákon, který rozděloval bytové a nebytové domy a stanovil kritéria, podle nichž byl státní a městský majetek dělen, vznikl v roce 1992. Tedy v době malé privatizace, v divokém období spekulantů, ale také amatérismu.

Nyní bere celou záležitost do rukou právník Milan Kindl, který zastupuje stát v kauze Diag Human. Hezké, protože i v Karlových Varech možná půjde o spor až na krev. A za desítky milionů. Rozhodně otevíráme Pandořinu skřínku. Kdo zbyde, až ji zavřeme?