Silnice jsou samá díra a krajská pokladna nevypadá o nic líp. Od roku 2005, kdy kraje převzaly od státu regionální komunikace, je situace stále stejná. Situace se pomalu, no spíše stále rychleji, zhoršuje. Od Státního fondu dopravní infrastruktury přichází do kraje stále méně peněz, příjmy jako takové kvůli hospodářské krizi stále stagnují a nataženou ruku po penězích nemají jen silničáři. V první řadě s nimi stojí krajské zdravotnictví, školství a tak dále…

Aby zalepil ty nejvíce rozbité silnice, musí si kraj vzít půjčku. Tři sta padesát milionů korun. Impozantní suma. Ovšem jen do té doby, než člověk zjistí, že kraj potřebuje miliardy. Na jejich využívání si ale musí kraj pořádně dohlédnout. Ve výběrovém řízení na dodavatele najít takového, který opravy provede rychle, levně a hlavně kvalitně. Také se dostatečně hlasitě ozývat, aby kamiony, které brázdí naše silnice, nejezdily zbytečně přetížené. Jinak se nic nezmění.

Bohužel řidičům zatím nezbývá než jezdit krokem, modlit se, aby v některé z děr neurvali podvozek, a uvažovat o tom, že auto, které si možná koupí příště, bude nějaký pořádný terénní vůz.