O uplynulé neděli se v karlovarské ulici Sokolovská, která je kvůli rekonstrukci uzavřená, konala akce, kterou ve snaze, aby Sokolovská ulice opět ožila a přilákala lidi, uspořádali obchodníci, kteří zde mají své obchody a kvůli uzavření ulice jim klesají tržby.

Akci, která se konala v areálu restaurace „Na blbym místě“ a prodejny krbů Kago, navštívil také primátor Karlových Varů Werner Hauptmann.

„Spolupřipravíme a finančně podpoříme větší koncert před zprovozněním Sokolovské, abychom nalákali Karlovaráky přijít se podívat, jak vypadá nová Sokolovská. Nabízíme podnikatelům ze Sokolovské možnost bezplatné inzerce na základě domluvy v našich Radničních listech pro prezentaci jejich nabídky. Vyjdeme bezplatně vstříc těm, kteří budou chtít přes léto řešit zábor pro předzahrádku před své zařízení, či reklamní áčko. V úvahu přichází možnost odpuštění daně z nemovitosti související přímo s možností snížení nájmu pro podnikatele, to je ovšem nutné řešit osobním jednáním,“ uvedl ve svém projevu primátor Hauptmann.

Happening však patřil především odpočinku a zábavě — podával se guláš a pivo za deset korun, na děti čekalo několik překvapení a během tohoto odpoledne zahrály tři kapely — rokenroloví The Chobots, bluesoví klasici Bernard Blues Band a poprockoví Yellow.

„Akce se povedla a byla fajn,“ řekl Roman Ullmann, který happening připravil.