Trasa bude dlouhá desítky kilometrů. Potvrdil to Václav Heřman, starosta Nové Role. „S tímto projektem v podstatě přišli sami jezdci, protože se scházejí už nyní na nejrůznějších závodech a akcích. Tato hipostezka nabídne opět další možnosti pro milovníky koní,“ informoval Heřman.

Podle starostových slov to novorolskou radnici nestálo žádné peníze. „Díky německým kolegům se podařilo projekt financovat z Evropské unie. Nyní se dopracovávají speciální značky, které budou na trase rozvěšeny. Trasa je navržená v řádech desítek kilometrů. Také se dělala jednání s majiteli pozemků, zda trasu na svých pozemcích povolí,“ dodal starosta Nové Role.

Hipostezka bude oficiálně otevřena 10. října letošního roku. Město už má i představu, jak by mohla v budoucnu stezka fungovat. „Představa je taková, že sem například přijedou koňáci z Německa, přespí třeba v Děpoltovicích, prohlédnou si Karlovy Vary a další místa a pak zase na koni pojedou zpátky. Také máme v plánu, že by hipostezka navazovala i na některé další,“ konstatoval starosta Heřman.

Jezdci tyto možnosti vítají. „Bude to fajn a určitě si myslím, že nás i Němce tyto možnosti lákat budou. Trasa bude určitě velmi zajímavá,“ uvedla jezdkyně z Rosnic u Karlových Varů.