Po oficialitách v hale dorazil vítězný tým do restaurace U šimla kolem jedenácté večer. Nechyběl primátor Werner Hauptmann, majitel klubu Karel Holoubek nebo zástupce generálního partnera Sokolovské uhelné Jaroslav Rokos. Všichni zářili radostí a štěstím.

„Kluci, je váš,“ křičel primátor na skupinku hráčů, která právě přivezla do hospůdky pohár. Vyfotit se s hráči a pohárem chtěl snad každý. Pivo, Redbull s vodkou, ale i božkovská „zelená“ — to všechno teklo proudem. Do toho tvrdá muzika, kde nemohlo chybět sborové „Energie, enerdží — Karlovy Vary jsou nejlepší!“

O půlnoci si kapitán Václav Skuhravý společně s Karlem Holoubkem zapálili v křesle vítězný doutník. Lukáš Mensator se držel trochu stranou a dával přednost kvalitnímu bílému vínu. Trenéři Paleček s Antoníkem skončili v jednu chvíli i s pohárem za barem, a podobně, jako někteří hráči, pomáhali s obsluhou. Zatímco Ondra Němec pózoval fotografům, Petra Kumstáta nepřehlédnete, protože je o hlavu vyšší než všichni. Snad nejšťastnějším na parketu byl ale Pepa Řezníček. Loučil se s hráčskou kariérou jako Mistr! „Ne, fakt končím a určitě nebudu hrát ani v Plzni,“ odpovídal v noci těm, kteří ho přemlouvali, aby zůstal.

Tak jako na ledě i při oslavě titulu tým ukazoval, jak skvělá je to parta. Slavilo se a tancovalo bez problémů až do rána! Byl k tomu důvod: Ve Varech se totiž od neděle hraje nejlepší hokej v Česku!

Rozlučka se starou halou

Euforie z hokejové titulu pokračuje i v tomto týdnu. Dnes předá šek na 200 tisíc korun zástupcům HC Energie hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný a na čtvrtek 16. dubna je připravena do staré plech arény velkolepá rozlučka s halou. V programu vystoupí Michal Hrůza s kapelou, Walda Gang a Debilheads.

Na pódiu budou představeny legendy karlovarského hokeje i hvězdy současnosti. Nemůžou pochopitelně chybět Mistři. Vstup na rozlučku se starou halou je volný. Brány se otevřou v 16:00 hodin a show zakončí ohňostroj kolem 21 hodiny.