Kvůli havárii musela svůj dům opustit pětičlenná rodina. Hrozilo totiž nebezpečí, že kamion, který visel ze stráně, na objekt spadne. I přesto, že nehoda vypadala hrůzně, z ní řidič kamionu vyvázl bez zranění.

K nehodě došlo na stejném místě, kde před několika lety havaroval autobus s dětmi vracejícími se z lyžařského výcviku.

Až do vstupu České republiky do schengenského prostoru omezovala vjezd do města těžkým nákladním vozům dopravní značka.

„Toto omezení vstupem do Schengenu padlo,“ posteskl si místostarosta Jáchymova Bronislav Grulich.

Vedení města začalo neprodleně poukazovat na fakt, že by kamiony mohly v Jáchymově napáchat značné škody už vzhledem k tomu, že je podzemí města doslova provrtáno starými důlními díly.

Kamiony ve městě nadělaly podle Grulichových slov zlou krev hlavně mezi lidmi. „Báli se zejména o svůj majetek. Projíždějící kamion dokázal domy doslova rozvibrovat,“ vysvětlil jáchymovský místostarosta.

„Odbor dopravy krajského úřadu na základě žádosti představitelů Jáchymova stanovil úpravu provozu. Ta spočívá v zákazu vjezdu vozidel těžších než deset tun,“ uvedl k problému Jan Kopál, mluvčí krajského úřadu. Výjimku podle jeho slov dostanou pouze autobusy, vozy zásobování a dopravní obsluhy Božího Daru, Jáchymova a Abertam.

„Důvodem jsou především nevyhovující parametry silnice I/25 v uvedeném úseku. Nutnost této úpravy nejlépe dokazuje středeční havárie kamionu,“ doplnil Kopál.

Objízdná trasa není podle Kopálových slov stanovena, protože v blízkém okolí není komunikace, která by byla pro provoz těžkých nákladních souprav využitelná.