Kanoe Mattoni je akce, která každoročně nabízí jak špičkové sportovní výkony závodníků z řady zemí světa, tak i řadu koncertů a soutěží. Ani letošní ročník nebude výjimkou.

Kanoe Mattoni a Světový pohár bude zastávkou špičkových sportovců. Zúčastní se ho i řada závodníci a závodnic ověnčených tituly mistrů a mistryň světa.

„Jsme rádi, že na Kanoe Mattoni opět přijedou stálice, jako je kanoista a téměř veterán Vladi Panato, který ve sprintu na Mistrovství světa v Ivrea opět ukázal svým soupeřům, že věk a zkušenosti mohou být výhodou. Původně se Panato přihklásil na debl kanoi s krajanem Andreou Maraiem,“ uvedl ředitel závodu Vlastimil Lepík.

„V pondělí přišla změna a nenechá si ujít sólový závod, ve kterém se mu dařilo v Itálii. Přijede i nastupující generace medailistů, například naše stříbrné kajakářky Kateřina Vacíková a Petra Slováčková. Češky na mistrovství světa ukázaly, že absence Michaely Hrůzové je vůbec neoslabila,“ dodal Lepík.

Světový pohár v Karlových Varech přivítá závodníky již v pátek na oficiálním tréninku od 12.30 do 16 hodin. Na řeku Teplou v úseku mezi Mlýnskou kolonádou a cílem před Lázeňským hotelem Thermal se vydají v sobotu v 9.30 hodin sprinteři a v neděli 15. června bude v Březové odstartován závod Světového poháru v dlouhém sjezdu.

Kromě sportovních zážitků čeká na návštěvníky akce Kanoe Mattoni i řada koncertů a dalších zajímavostí. Z kapel se na jevišti před hotelem Thermal představí například kapely Chinaski, Kryštof, Mňága a Žďorp či Žlutý Pes. Kromě těchto skupiny zazpívají i interpereti jako Lucie Bílá či Petr Muk.