Karnevalový festival, který byl součástí posledního ročníku Kanoe Mattoni a jenž se konal o minulém víkendu v Karlových Varech, se možná stane další karlovarskou tradicí. Informovala o tom karlovarská primátorka Veronika Vlková (ODS).

Festival byl totiž opravdu velkolepý a zaznamenal především kladné reakce veřejnosti. Karlovarákům se zkrátka líbili žongléři na chůdách, kteří chodili po městě nejen ve dne, ale i v noci s pochodněmi.

„Ne vše se městu podaří. Ale Karnevalfest se skutečně městu povedl. Dýchla z něj úplně jiná atmosféra,“ komentoval festival přímo na místě před časem Karlovarák Zdeněk Červený.

Podle primátorky Vlkové šlo o první ročník kulturně společenské akce, která do kulturních Karlových Varů jistě patří, ale zatím zde chyběla.

„Projekt by se mohl dále rozvíjet, například mimo jiné i zapojením našich partnerských měst, když některá z nich mají s obdobnými akcemi rozsáhlé zkušenosti a mohly by být pro nás přínosem,“ uvedla Vlková.

Jak dodala, představitelé karlovarského magistrátu v současné době jednají s hlavním pořadatelem Kanoe Mattoni, Karlovarskými minerálním vodami, o pojetí těchto závodů v příštím roce.

„Se zástupci této společnosti řešíme právě i otázku dalšího Karnevalfestu. Konkrétně nám jde o to, zda tento festival zůstane i nadále ryze městským projektem, jak tomu bylo letos, či zda se do něj Karlovarské minerální vody také zapojí,“ dodala Vlková.