Tajemník magistrátu Jiří Vávra odeslal radním písemný materiál, v němž údajně doporučuje vedoucí stavebního úřadu odvolat.

„Ve čtvrtek 5. března jsem primátorovi odeslal dopis, v němž jsem ho informoval, co vedoucí úřadu mohla porušit. Zároveň jsem se ho ptal, zda mámdát zprávu do rady, či ne. Odpověď jsem nedostal, proto jsem včera radní písemně informoval,“ uvedl Vávra s tím, že více se k případu nebude vyjadřovat.

Odmítl také sdělit, jaký případný postih pro Doubovou primátorovi navrhl.

Primátor Werner Hauptmann (ODS) ale popřel, že tento dokument od tajemníka obdržel. „Bavili jsme se o tom, zda vedoucí stavebního úřadu pochybila, a pokud ano, jaké postihy by z toho vyplývaly,“ uvedl s tím, že on sám v úterý 10. března zaslal žádost o vyjádření k celé kauze na Krajský úřad Karlovarského kraje.

„Zároveň jsem o stanovisko zažádal Ministerstvo vnitra a čekám na další rozbory. Na radě města jsme tuto kauzu ještě neprojednávali,“ dodal Hauptmann.

To, že tajemník Vávra inkriminovaný dopis k případu Doubová vedení města skutečně zaslal, ale potvrdil Jakub Kaválek, mluvčí radnice. „Materiál je zpracovaný, ale dnešní mimořádná rada města jej neprojednávala. Primátor chce nejprve slyšet názory na tuto záležitost a získat rozbory od nadřízených orgánů,“ vysvětlil v úterý mluvčí.

Na dotaz, zda primátor podá na vedoucí stavebního úřadu trestní oznámení, uvedl, že ne. „Čekám na výsledné analýzy. Pak teprve mohu učinit příslušné závěry,“ zopakoval znovu. Podle něho může podat trestní oznámení každý Karlovarák.

A právě to včera učinil opoziční zastupitel Jiří Kotek (Alternativa) v době přestávky jednání zastupitelstva. Trestní oznámení podal na Státní zastupitelství v Karlových Varech.

„Domnívám se, že došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu. Vedení města případ vedoucí stavebního úřadu neřeší a staví se k němu vyhýbavě. Proto jsem se se svým podnětem obrátil na orgány k tomu určené, aby věc prověřily,“ vysvětlil Kotek.

Vedoucí stavebního úřadu Doubová v úterý znovu zopakovala, že zastupitelé věděli o tom, co chystá — tedy že chce změnit své pozemky na stavební parcely. „Karlovarské noviny o tom včas tehdy informovaly. Věděla o tom veřejnost, a tudíž i zastupitelé,“ reagovala.

(iva, jako)