Kino doznalo v posledních dnech několika změn. Slouží totiž zároveň i jako kavárna, posedět se dá nejen uvnitř, ale i venku na zahrádce. Právě tu provozuje Cathedrale. Přes kasu se ovšem už nyní diváci do sálu nedostanou, musí použít takzvaný východ.

„Do kina se chodí během festivalu bokem. Bylo to přání organizátorů festivalu, aby diváci nechodili přes kavárnu,“ vysvětluje jednatel firmy Lukáš Siřínek. Jak dlouho bude mít kavárnu v městském kině v provozu, to zatím neví. „Na tom jsme se s vedením města zatím nedohodli. Teď tu funguje takzvaný letní režim. Stále nevíme, jak dlouho tu budeme. Jedno je jisté, vyhráli jsme na pronájem výběrové řízení. Jsme rádi, že jsme mohli vyhovět městu, svým způsobem je to pro nás velká výzva,“ dodal Siřínek.

Od začátku festivalu se konají v této kavárně každý den od 16 hodin rozhovory s významnou osobností. Lidé tu tak už mohli slyšet názory scénáristky Ireny Hejdové, umělce Vladimíra Franze či režiséra Zdeňka Tyce. Ve středu na dotazy odpovídal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Dnes (ve črtvrtek 8. července) to bude Ondřej Cakl, protinacionalistický aktivista, zítra )v pátek 9. července) herci a členové Two Leeks Marek Taclík a David Švehlík, v sobotu (10. července) uznávaný fotograf Tono Stano.