Provozovatelé na Božím Daru se snaží již od začátku týdne udržovat sjezdovky i běžecké tratě v nejlepším možném stavu. O víkendu se v areálu totiž koná již 39. ročník Karlova běhu.

„Běžecké tratě a sjezdovky se udržují v dobrém stavu, chceme aby měli všichni závodníci dobré podmínky a závod se povedl. Všechny sjezdovky budou tedy samozřejmě otevřené, ale návštěvnost bude asi vyšší než o jiných víkendech,“ uvedla Alena Formáčková, referentka z místního Infocentra.

Počasí je na Božím Daru zatím příjemné a pomáhá udržet sjezdovky v dobrém stavu. „V pátek u nás sněžilo, což je samozřejmě dobře. Ranní teplota se pohybovala okolo minus deseti stupňů Celsia. Přes den se malinko oteplilo a teplota byla někde kolem minus čtř stupnů,“ dodala.

Velký zájem o závody se nečeká pouze od samotných závodníků, ale také pro oko diváka budou závody velice atraktivní. „Já nelyžuji, ale na závody se určitě přijdu podívat. Přihlásit se může každý a budu tady mít tedy hodně známých a po závodech určitě oslavíme každé jejich umístění,“ řekl s úsměvem obyvatel Božího Daru Robert Pleva.

První závod má naplánovaný start již na sobotní ráno. Závodníci vyrazí na místní tratě od 10.00 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit také na snowboardisty, ti se zde zúčastní Evropského poháru. Divákům zpříjemní pobyt hudební kapely Sunshine či němečtí Kurfürst.