Když jsme se šli podívat, v jakém stavu je letní kino, před dvěma lety, obrázek byl podobný, snad jen břízy nebyly tak vysoké a některé prostory byly ještě pod zámkem. Teď jsou dva mohutné visací zámky na ocelové bráně, ovšem k ničemu. Hned vedle je totiž jenom pletivo, ve kterém je díra, a druhý plot je úplně vysazený, takže je areál bez překážky přístupný komukoliv!

S naší zkušeností, kterou jsme udělali včera přímo na místě, kontrastuje sdělení magistrátu na náš dotaz, které redakce obdržela včera mailem: „Objekt je v současné době ohrazen plotem a zajištěn proti vandalům. V tuto chvíli město o rekonstrukci letního kina neuvažuje. V budoucnu bude město komplexně řešit novým územním plánem lokalitu lázeňského území od budovy Lázní I až po Slovenskou ulici, a to včetně území, kde se nachází letní kino,“ praví se ve sdělení náměstka primátorky Tomáše Hybnera.

Jaký je současný stav areálu a jak je zajištěn, o tom se můžete přesvědčit nejenom z našich fotografií, ale také z videoukázky aktuálně umístěné na naší internetové adrese karlovarsky.denik.cz.

Nejde o to, že by tu mohl někdo něco ještě ukrást, protože už není co. Jde o to, že jsou tu prakticky všechny prostory přístupné a bezdomovci se s nimi už vypořádali po svém.

Co se týká záměru radnice řešit toto území komplexně, jde zřejmě jen o řeči. Podobné odpovědi se nám dostalo totiž právě už před dvěma lety.

„Že tu letní kino nebude, jsem se už smířil. Viděl jsem tu premiéru Růžového pantera v rámci filmového festivalu. Dal jsem si pivo, klobásu a film jsem si užil ve skoro dvoutisícovém davu,“ vzpomíná na zlaté časy letního kina Karlovarák, který si ale nepřál být jmenován.