Lidé, kteří navštíví karlovarský magistrát a potřebují si zde vyzvednout jednu z řad žádostí, už za několik týdnů nebudou muset bloumat po budově radnice. Jak uvedl tajemník magistrátu Jiří Vávra, cílem těchto změn je, aby lidé měli blíže k informacím a vše podstatné si vyřídili ve vestibulu karlovarské radnice.

„Do teď, pokud si lidé chtěli vyřídit nějakou žádost, putovali od jednoho odboru ke druhému. Informační centrála v přízemí magistrátu by je těchto zmatků a komplikací měla ušetřit,“ upřesnil Vávra, který realizaci informačního koutku inicioval.

Dalším důvodem byl fakt, že i když na radnici platí úřední hodiny, úředníci vycházeli i mimo ně lidem vstříc.

„V přízemí radnice vznikne odbavovací pult, kde zájemci dostanou všechny potřebné dokumenty,“ poznamenal náměstek primátorky Tomáš Hybner (ČSSD).

Na této centrále podle něho bude zaměstnaný proškolený personál, který se bude lidem věnovat. Někteří pracovníci sem přejdou ze současných odborů. Vedle toho budou v infokoutku ale působit i recepční, na které bude vypsáno výběrové řízení.

„Se stavbou informačního vestibulu by se mělo začít už v prosinci,“ doplnil Vávra. Náklady by neměly přesáhnout půl milionu korun.

Infokoutek má v přízemí magistrátu doplnit multimediální obrazovka s ikonami, co město připravuje. V místě u fresky by mělo být i připojení na internet.