Ty sice vlastní město, ale kvůli údajným nesplňujícím hygienickým podmínkám, které by si prý vyžádaly vysoké náklady na rekonstrukci, se vedení radnice před časem za masivního odporu rodičů rozhodlo, že zde ukončí provoz městské mateřinky a raději ji pronajme.

„Výsledky výběrového řízení zatím nebudeme zveřejňovat. Nejdříve je musí schválit rada města,“ informoval mluvčí radnice Jakub Kaválek.

Radní se mají nejdříve sejít až 26. srpna. Ve výběrové komisi zasedli tito lidé: předsedou byl radní Jiří Hejda (ODS) a jeho zástupcem radní Martin Zeman (ČSSD). O uchazečích dále rozhodovali radní Václav Tomášek (ODS), radní Radek Novák (ČSSD), dále zastupitelé Jaroslav Zach (ODS – který se jednání neúčastnil), Josef Murčo (KSČM), šéf Pozemkového fondu Petr Lopata (ODS), člen majetkové komise Richard Bartoš (ČSSD) a šéf komise pro výchovu a vzdělávání Miroslav Peer.

„Zatím můžu prozradit jen to, že soutěže se účastnily dvě fyzické osoby, které mají oprávnění provozovat zařízení pro děti předškolního věku,“ informoval Murčo.

Podle něho oba uchazeči splnili podmínky výběrového řízení. Mezi nimi byla právě i odborná způsobilost pro provozování takového zařízení.

Murčo doplnil, že nabídky obou uchazečů byly vyvážené. „Konečné slovo bude mít odbor školství s náměstkyní Petříkovou, který bude podrobně posuzovat kritérium vzdělávacího programu,“ dodal zastupitel Murčo.

Radní Zeman upřesnil, že komise se shodla na jedné osobě, která předložila i nápaditější vzdělávací program.