Některé investice se nedají odkládat. To si uvědomuje nejdecká radnice, a proto i v těžké době pracuje na několika projektech. Realizace nejvíce viditelných investic města se dělá v současné době v ulicích Osvětimská, Jiráskova a Karlovarská.

Současně s městem Nejdek realizuje své investiční akce v této lokalitě i Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Investice Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje spočívá ve vybudování oddílné kanalizace, rekonstrukci komunikace a vybudování parkovacích stání. Zároveň zde firma ČEZ Distribuce, a.s., pak rekonstruuje distribuční síť nízkého napětí, díky které budou vzdušná vedení zrušena a ta nová již budou umístěna v zemi.

„V první polovině července jsme zahájili stavební práce v ulici Osvětimské. Předmětem investice města v této ulici je napojení dešťových svodů jednotlivých bytových a rodinných domů na novou dešťovou kanalizaci a rekonstrukce chodníků. Současně s realizací těchto prací si většina domů odizolovala spodní stavbu domu a provedla odvodnění,“ uvedla za nejdeckou radnici Andrea Kadlecová.

Podle ní je komplikací při realizaci náročná koordinace prací všech zúčastněných, které probíhají najednou. V rozpočtu města jsou na tuto investiční akci schváleny finanční prostředky ve výši 2 a půl milionu korun. Zhotovitelem je Údržba silnic Karlovarského kraje, a.s., z Otovic a konečný termín dokončení je stanoven nejpozději do 15. října 2009. „Přesný termín dokončení závisí také na dalších subjektech podílejících se na rekonstrukci ulice Osvětimské,“ dodala Andrea Kadlecová.

Další investicí města, která se začala realizovat od začátku měsíce srpna v této lokalitě, je rekonstrukce veřejného osvětlení, která probíhá v souběhu s rekonstrukcí distribuční sítě NN společnosti ČEZ Distribuce, a.s. Realizace probíhá v ulicích Osvětimská, Jiráskova a Karlovarská.

Realizace by měla být dokončena nejpozději do 15. října a měla by město přijít na necelých 760 tisíc korun.