Žaloba na určení neplatnosti skončení pracovního poměru leží od 29. ledna na stole soudců Okresního soudu Karlovy Vary. Prostřednictvím právního zástupce ji podal někdejší vedoucí odboru kultury Marián Odlevák. Potvrdili to pracovníci plzeňské právní kanceláře, kterájej zastupuje.

„Jsem loajální vůči svému bývalému zaměstnavateli, takže se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl na dotaz Deníku Odlevák. „Mohu vám ale potvrdit, že mám stále zájem jako vedoucí odboru městu Karlovy Vary svými zkušenostmi pomoci. Jsem připraven nastoupit zpět do funkce. Kvůli tomu jsem ani nenastoupil do jiného zaměstnání,“ dodal Odlevák.

„Rada města rozhodla zrušit pracovní poměr ve zkušební lhůtě ke 30. listopadu loňského roku,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu. Zároveň pak podle jeho slov pověřila tajemníka provést právní úkony k zajištění tohoto rozhodnutí.

„Rada rozhodla a já konal podle toho,“ uvedl tajemník Jiří Vávra.

Ale právě zkušební lhůta je jedním z bodů smlouvy, kterou Odlevákův právní zástupce napadá. „Žalovaný zastává názor, že je mimo kompetenci tajemníka sjednat v pracovní smlouvě zkušební dobu bez vysloveného zmocnění rady města. Rada města klienta jmenovala do funkce dokonce dvakrát. A ani v jednom z usnesení rady nebyl institut zkušební lhůty uveden,“ napsal v žalobě právní zástupce.

„Důvody pro Odlevákovo odvolání neznám. V době, kdy rada města rozhodla o jeho odvolání, jsem už funkci primátorky nezastávala,“ uvedla někdejší primátorka Karlových Varů Veronika Vlková, za jejíž „vlády“ Odlevák ve funkci působil. „Vyhovoval mi ale jeho přístup k formálním a právním věcem. Své funkci se věnoval velice svědomitě,“ dodala Vlková.

Rozvázání pracovního poměru je podle návrhu právního zástupce někdejšího vedoucího odboru kultury neplatné. Požaduje proto, mimo jiné, aby karlovarský magistrát umožnil Odlevákovi pokračovat v práci.