Na mušku si v tomto a příštím týdnu berou špatně zaparkovaná auta. „Jenom za pondělí jsme jich odtáhli deset,“ přiblížil dílčí výsledky akce Jan Trojáček, zástupce velitele městské policie.

„Zaměřujeme se na špatně zaparkovaná auta v místech, kde by mohla komplikovat dopravu, tedy v křižovatkách a v blízkosti přechodů pro chodce,“ upřesnil význam dvoutýdenní akce, která vypukla v pondělí, Marcel Vlasák, velitel karlovarských strážníků.

Akce úzce souvisí s tradiční preventivní prací strážníků v období školní výchovy. „Tento projekt nazýváme Bezpečná cesta do školy. V jeho rámci se snažíme v rámci našich možností stavět každé ráno hlídky na přechody v blízkosti škol,“ doplnil velitel strážníků. A tak si uniformovaní ochránci pořádku vzali na mušku zejména místa nebezpečná z pohledu chodců.

„Podněty vycházejí nejen z naší každodenní práce, ale i odjinud, například od dopravních policistů,“ řekl Vlasák. Proto se soustředí zejména na lokality v blízkosti škol nebo na křižovatky. „Jako příklad bych uvedl Šmeralovu ulici či křižovatku s I.P. Pavlova v lázeňském území,“ dodal velitel.