Majitelé restaurací, vináren a sport barů si mnou ruce. Tak by se několika málo slovy dalo popsat dění v nočních barech v Karlových Varech.

„Chodím do hospody. Doma na hokej nemám klid,“ poznamenal starorolský Pavel Javorský. A takovýchto fandů je celá řada.

Barman Jan Novotný z Euro baru Morava přiznává, že lidé sice chodí, ale mohlo bych jich být více. „Bohužel, většinou se hraje v noci. Když byly hry v italském Turíně, tak to bylo lepší. Na Slováky, se kterými jsme hráli od šesti ráno, koukalo asi deset štamgastů,“ poznamenal.

Bary praskaly ve švech při zápase Česko – Rusko, který začal už v devět hodin večer. „Byl to skvělý zápas. Je sice škoda, že jsme prohráli, ale na druhou stranu se vyhneme Kanadě,“ přidal se Vít Němec, který navštívil Denis Hopper bar v Rybářích.

Souboj svěřenců trenérů Bykova a Růžičky byl pro Karlovy Vary specifický. V mnoha hospůdkách vedle sebe usedli příznivci obou reprezentací. „Náš bar fandil celý Čechům. Na druhou stranu si ale říkám, že je to škoda. Protože kdyby nějací Rusové přišli, tak by zápas měl ještě větší náboj. Bylo by to podobné jako na stadionu. Navzájem bychom se hecovali a možná by padly i nějaké sázky,“ doplnil Němec.

Fandové v Euro baru Morava by příznivce týmu z východu neviděli rádi. „Roztahují se ve Varech více než dost. Ještě aby na nás řvali v hospodě,“ uzavírá Pavel Javorský.

(jč)

Anketa: Co jste říkali na zápas s Lotyšskem?

Jiří Berger – sledgehokejista
Čekal jsem, že zápas bude mít jednoznačný průběh, ale Lotyši nehráli vůbec špatně. Nakonec jsem samozřejmě spokojený s výsledkem a doufám, že budeme úspěšní i v zápase s Finskem.

Tomáš Veselý – trenér BK Lokomotiva
První třetina byla famózní, pak ale přišlo vnitřní uspokojení, a to se nám málem nevyplatilo, ale zaplať pánbůh, že jsme rozhodli v prodloužení. Uvidíme, jak se nám teď bude dařit proti Finsku.

Stanislav Purkart – trenér FK Baník Sokolov
Zápas byl podobný tomu prvnímu, co jsme s nimi sehráli. Rychle jsme vedli, ale pak zřejmě došlo k uspokojení, naštěstí to dobře dopadlo. Zápas s Finskem bude úplně jiný a věřím, že postoupíme.

Miroslav Vaněk – manažer HC Energie
Tušil jsem, že zápas s Lotyšskem nebude jednoduchý, ale jsem rád, že takhle dopadl. Nájezdy by byly velkou loterií a mohly by dopadnout jakkoliv. Myslím, že zápas s Finskem bude vyrovnaný.

(kop)