Jak informoval náměstek primátorky Petr Keřka (ODS), v současné době se připravuje stavební povolení. Vedení města tak nyní bude usilovat o zpracování projektové dokumentace, která by posloužila právě pro vydání stavebního povolení.

„Předpokládané náklady jsou 98,5 milionu korun. V rámci této akce chceme položit dlažbu v dané lokalitě, předpokládaným materiálem bude přírodní kámen,“ upřesnil náměstek Keřka.

Opravu by mělo zaplatit město. To se ale podle Keřky přesto pokusí sehnat peníze i z jiných zdrojů. „Karlovy Vary ale nejsou chudým městem,“ podotkl Keřka.

Jak dodala primátorka Veronika Vlková, akce by měla skončit za rok a půl, záleží na průběhu zimy. „Pokud bude opět mírná, termín dokončení by se mohl zkrátit,“ vysvětlila primátorka.

Vedení města má v rámci revitalizace dvou strategických lázeňských ulic svou představu. Podle Keřky budou například u kamenných domů zelené ostrůvky, budou tu umístěny tři informační kiosky a uprostřed Staré Louky pak vznikne i nový promenádní prostor.

„Na Staré Louce také počítáme se zachováním zeleného pásu u řeky. Co se týče samotných předzahrádek, ty už nyní musí dodržovat vydaný generel. Předpokládáme však, že kolem revitalizace tohoto prostoru ještě dojde na diskusi s občany a podnikateli,“ dodal Keřka.