Budeme žádat radu kraje, aby na základě informací získaných z tohoto auditu neprodleně dala podnět ke svolání dozorčí rady společnosti KKN a umožnila všem jejím členům, jakož i členům představenstva společnosti KKN, se seznámit se závěry tohoto auditu a volně rozhodnout o dalším postupu. Dále požadujeme po radě, aby umožnila zveřejnění, volné a bezproblémové šíření tohoto dokumentu pro potřeby odborné a laické veřejnosti s tím, že navrhujeme, aby úplné znění zprávy bylo zveřejněno na webových stránkách Karlovarského kraje.

Dále je pro nás nezbytné, aby valná hromada KKN, tedy krajská rada, provedla individuální posouzení činnosti členů předchozí dozorčí rady KKN, která dle našeho názoru řádně nevykonávala svou kontrolní ani řídící činnost s péčí řádného hospodáře.

Budeme také po radě požadovat přijetí takových opatření, aby z vedoucích funkcí v KKN byly bezodkladně odvolány ty osoby, u kterých bylo auditem prokázáno, že se jakkoli podílely na nevýhodných obchodech. Šetřením byly například prokázány pro společnost KKN nevýhodné nákupy léků v nemocnici v Sokolově a pronájem nebytových prostor v téže nemocnici lékárenské společnosti Karlovarským krajem, za čímž, dle našeho názoru, stojí přímé osobní propojení mezi jednotlivými účastníky.

Chceme řešit také akutní problém, a to konkrétně mzdové ohodnocení středního zdravotního personálu. Chceme proto vytvořit finanční zdroje na tyto účely, a to jak v rámci náborových příspěvků pro nové zaměstnance, tak i v rámci žádoucího ohodnocení pro stávající personál, abychom zabránili jeho odchodu.