Návštěvníci hotelu Imperiál klopýtající po špinavé silnici a vyhýbající se nákladním autům. Řidiči, kteří nevědí, komu se dříve na zúžené vozovce vyhýbat, zda dětem odcházejícím ze školy, nebo autobusům, které sem zajíždějí na konečnou stanici Lanovka. To je dennodenní režim v Libušině ulici, kde vyrůstá garážovací dům a vedle základní školy hotelový areál.

Přestože investor garáží v Libušině ulici slíbil, že stavbu dokončí do srpna loňského roku, dosud ji nezkolaudoval, natož aby ji dokončil. „Předpokládáme, že stavbu dokončíme v květnu letošního roku. Nepřálo nám počasí, fasáda se za mrazu prostě dělat nedá,“ uvedl za investora Martin Hájek.

Stejně se vyjádřil i magistrát. „Podle našich informací je objekt před dokončením, investor jedná o možných termínech postupných kolaudací jednotlivých částí stavby. V současné době se na objektu dokončuje fasáda,“ uvedl mluvčí Jan Kopál.

Pozemky investor zakoupil od města za tři a půl milionu korun a stavební povolení úřad vydal v roce 2004.

Garážovacích míst zde bude 160, změněna je ale náplň dvou pater. Místo obchůdků zde bude devětadvacet bytů. Za jeden metr čtverečný budoucí vlastník zaplatí sto tisíc korun.

A právě změna stavby v rámci vydaného stavebního povolení je problém. „Ano, požádali jsme o změnu stavby, která jinak řešila uspořádání univerzálních prostor ve dvou patrech,“ vysvětlil Martin Hájek.

Na dotaz, zda magistrát u této stavby povolil změnu stavebního povolení, mluvčí radnice uvedl, že ano. „V původním stavebním povolení byly stanoveny komerční prostory. V roce 2007 byla upřesněna funkce komerční části objektu na byty,“ sdělil Kopál.