V tento den se totiž začnou projednávat prohřešky takzvaného gangu rodiny Zádamských, který měl roky vydírat a terorizovat podnikatele z Karlovarska, především pak provozovatele restaurací a heren.

„Hlavní soudní líčení je nařízeno na 21. až 25. července. První den se bude číst obžaloba. Jednání se koná v hlavní soudní síni,“ sdělila mluvčí soudu Alexandra Vaňková s tím, že na jednání se může dostavit i veřejnost.

„Lidé budou mít k soudu přístup i v dalších dnech. Líčení se ale budou konat už v jiných síních, jejichž kapacita je omezená,“ upozornila mluvčí.

Před soudem v kauze tak zvaného ´zločineckého gangu Zádamských´ stane celkem dvanáct osob. Deset z nich je v současné době ve vazbě. „Jeden muž je ve výkonu trestu a jeden z údajných členů gangu je nyní na svobodě,“ dodala mluvčí.

Posledním jmenovaným je Radek Handlíř, kterého policie propustila z vazby už vloni na podzim, stíhání proti němu však nezastavila.

U soudu se zločineckým gangem nakonec zřejmě nebudou vypovídat svědkové v utajení, protože jednání je veřejnosti přístupné. Právě anonymní linka přitom policistům v tomto případě velmi pomohla. Právník Zádamských Václav Vladař před časem tlumočil přání svých klientů, kteří se až do vynesení rozsudku nechtějí k případu vyjadřovat.

(jako)