Anonymní udání bylo příčinou, proč jenišovského starostu Ivana Truksu (Sdružení nezávislých kandidátů) navštívili na obecním úřadu příslušníci Policie České republiky.

„Zajímali se o pohyb majetku obce, o smlouvy, jaké jsme přijali dary a o prodej pozemků v našem katastru. To vše anonym v trestním oznámení na policii podal, celkem šlo o sedm věcí včetně obecní koupě traktoru,“ uvedl Ivan Truksa.

Písemné materiály, včetně faktur a zápisů jenišovského zastupitelstva, které po něm policisté požadovali z let 2008 a 2009, už starosta na výslechu na policii předal.

„Já mám svědomí čisté. To, že jsme v ničem nepochybili, nám každoročně dokazuje zpracovaný audit. Práce s doklady ale byla, museli jsme do archivu, vše dohledávali a kopírovali. Onen anonym se nemusel skrývat. Stačilo, kdyby přišel a my bychom mu vše poskytli a vysvětlili,“ dodal Ivan Truska.

Starosta za snahou o policejní vyšetřování jenišovské správy obecního majetku spatřuje předvolební boj a budoucí snahu ovládnout místní obecní úřad a tak v obci prosazovat své zájmy.

Masivní výstavba rodinných domů v Jenišově zněkolikanásobila počet zdejších obyvatel a učinila z obce bydlení s lukrativní adresou.

Jenišov, který se začátkem devadesátých let odtrhl od Karlových Varů, spravuje od té doby sedmičlenné zastupitelstvo. V jeho čele stojí Ivan Truksa od samého počátku a hodlá znovu kandidovat i do podzimních komunálních voleb. „Co jsme rozdělali, to bych chtěl dokončit. nedomnívám se, že bych to teď měl vzdát,“ vysvětlil starosta Truksa.