Toto ohromné číslo jen dokladuje neskutečný provoz, který se měsíc od měsíce zvyšuje.

Dopravní chaos v centru lázní kritizují lidé, kteří zde bydlí, ale ohromeni jsou i lázeňští hosté. Prakticky denně jsou totiž v ohrožení, protože jedině tímto dopravním uzlem se dostanou na kolonády.

Při lázeňských procházkách se tak lidé doslova proplétají mezi auty a uskakují před projíždějícími náklaďáky. Tato obrovská auta už lázeňskou zónu prakticky zahltila. Nové luxusní hotely a domy se zde staví téměř v každé ulici včetně Divadelního náměstí.

„Je to tady už příliš nebezpečné. Na malém prostoru se prodírají lidé s dětmi mezi koňskými povozy, vozy a nákladními auty. Je jenom otázkou času, kdy se tady něco stane,“ uvedl jeden z Karlovaráků, který v lázeňské zóně bydlí.

Radnice o tomto problému sice ví, ale podle mluvčího Kaválka nemůže nic dělat.

„Podle zákona z roku 1991 není možné žadateli povolenku k vjezdu do lázeňského území odepřít a musíme mu ji vydat. Za povolenku zaplatí žadatel dvacet korun a my od něj nesmíme chtít více,“ vysvětlil Kaválek.

Podle Kaválka řeší nepříjemný dopravní kolaps nejen Karlovy Vary, ale také další města. „Za změnu zákona lobujeme společně,“ dodal mluvčí radnice.

Dopravu v centru lázní monitoruje také městská policie. „Není to jednoduché, máme deset strážníků pod stav a snažíme se zajistit pořádek i v okolních čtvrtích města, například v Bohaticích, kde nám vzrostla trestná činnost. V centru lázní kontrolujeme povolenky k vjezdu, zaměřujeme se na řidiče, kteří stojí na špatných místech,“ uvedl velitel strážníků Marcel Vlasák.