Části Moskevské, Bělehradské a Jaltské ulice byly během chvíle totálně zatopeny. Lidé přeskakovali proudy vody, která zaplavovala i sklepy přilehlých budov. Ve Svahové ulici v Karlových Varech prasklo vodovodní potrubí.

„Došlo k přerušení vodovodního potrubí při výstavbě. Museli jsme urychleně uzavřít postižený úsek,“ konstatoval Petr Lysák, provozní náměstek Vodáren a kanalizací Karlovy Vary. Podle něj se však podařilo situaci zachránit. „Bez vody byl například okresní soud, ale snažili jsme se udělat, co bylo v našich silách,“ uvedl provozní náměstek vodáren.

Strach měli také zaměstnanci karlovarského úřadu práce, který v této ulici sídlí. „Zrovna jsme se vraceli z oběda, když jsme viděli proudy tekoucí vody. Dělali jsme si starosti a nevěděli, co se děje,“ uvedl Jiří Jiránek, zástupce ředitele úřadu.

Podle něj však nedojde k žádnému omezení práce úřadu. „Báli jsme se, zda nebudeme muset úřad například dneska uzavřít. To by bylo špatné, protože máme v těchto dnech hodně práce. Naštěstí to vypadá, že je vše v pořádku a situaci se podařilo vyřešit. Musím pochválit Vodárny a kanalizace, protože zareagovaly okamžitě a chtěly situaci urychleně řešit,“ doplnil za úřad práce Jiránek.

Karlovarská radnice problém s vodou nemusela řešit. „Událost jsme samozřejmě sledovali a měli jsme informace, ale nemuseli jsme dělat žádná opatření, protože se vše podařilo vyřešit,“ sdělil Jan Kopál, mluvčí karlovarského magistrátu.