Rada města totiž na svém úterním jednání vybrala nástupce odcházejícího šéfa odboru kultury Tomáše Svobody, který na svou funkci rezignoval po skandálu se zablokovaným majetkem města.

„Na post vedoucího odboru kultury a lázeňství se přihlásilo celkem osm zájemců. Výběrové řízení vyhrál pan Marian Odlevák. I když všichni uchazeči splňovali podmínky soutěže, pan Odlevák přesvědčil komisi, že má nejlepší předpoklady pro tuto funkci,“ uvedl náměstek Petr Keřka (ODS) s tím, že Odlevák, který je absolventem karlovarské soukromé vysoké školy (odbor právo a podnikání), nastoupí na post šéfa odboru kultury k 15. říjnu.

Odlevák, který je členem ČSSD, vstoupil do povědomí karlovarské veřejnosti především jako pořadatel každoročního už tradičního setkání evropské šlechty v Karlových Varech. Má své podnikatelské aktivity, a dokonce provozuje svou vlastní agenturu. Na to vše bude muset nyní ale zapomenout.

„Samotného mě to také zajímalo. Závěrem je, že pan Odlevák bude muset kvůli této funkci ukončit veškeré své podnikatelské aktivity, včetně pořádání setkání šlechty,“ poznamenal náměstek Keřka. Mluvčí karlovarské radnice Jakub Kaválek ho doplnil, že Odlevák už je s touto podmínkou seznámen, a co se týče setkání šlechty, měl by zůstat pouze čestným členem plesového výboru.

Dalším novým vedoucím odboru karlovarského magistrátu se stane doktor filozofie Filip Lepík, syn opozičního zastupitele Vlastimila Lepíka (KOA). Ten bude od 1. listopadu letošního roku zastávat funkci šéfa odboru školství po Františku Řezáčovi, který odchází do důchodu.

Obsazení tohoto místa ale nebylo pro město až tak klíčové. Tajemník radnice Jiří Vávra už totiž před časem konstatoval, že pokud by z výběrového řízení nevzešel vhodný nástupce Řezáče, prodlouží vedoucímu tohoto odboru ještě o jeden rok pracovní smlouvu.

„S výběrem vedoucího jsme nakonec problém neměli. Na tento post se hlásilo celkem devět zájemců. Výběrová komise se rozhodla pro pana Lepíka,“ informovala náměstkyně Jana Petříková (ČSSD) a dodala, že Řezáč tak na radnici končí.