Navíc nebude tato šestipatrová luxusní rezidence dokončena do začátku školního roku, takže stavba bude ještě tři čtvrtě roku komplikovat výukuv přilehlé základní škole.

„V současné době je v obrysech hotová hrubá stavba bytového objektu včetně střechy. To znamená, že současná výška objektu je již konečná,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Mluvčí dodal, že se základní školou Libušina byl projekt v rámci stavebního řízení řádně projednán. „Škola je smířena s tím, že stavba v jejím sousedství probíhá. Stavba tedy běžný provoz školy nenaruší, ačkoliv pravděpodobně nebude do začátku školního roku hotova. Ovšem termín dokončení stavby, stejně jako náklady na stavbu či její budoucí využití, to jsou otázky, které by měly směřovat na investora a majitele budoucího objektu, nikoliv na magistrát jako správní orgán,“ dodal Kopál.

Královskou vyhlídku buduje společnost Satpo, přední developer na českém trhu. „Bytový dům má šest podlaží s devětačtyřiceti bytovými jednotkami, většinou s balkonem nebo terasou. Je vybaven vlastní recepcí, k dispozici jsou nájemníkům garážovací stání. Projekt Rezidence Královská vyhlídka bude dokončen v prvním čtvrtletí 2010,“ uvedl Milan Houžvička, obchodní poradce firmy.