Nově zrekonstruovaný areál Rolava byl slavnostně otevřen 1.června a od té doby ho denně navštíví několik stovek lidí. Momentálně se v areálu dokončují poslední práce a úpravy, a poté již bude předán novému provozovateli.

„Areál je zkolaudovaný, v současné chvíli se ještě provádí poslední úpravy terénu a trávníků. Jakmile tyto úpravy skončí, bude areál předán novému provozovateli, kterým je společnost KV City Centrum,“ řekl tiskový mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Teplé počasí láká také návštěvníky k vodě, ovšem mnohdy je znepokojují tabulky s nápisem Koupání na vlastní nebezpečí. „Čekáme na výsledky rozborů vody, dokud nemáme oficiálně potvrzeno, že je voda nezávadná, je koupání na vlastní nebezpečí. Očekáváme však, že do týdne začne běžný režim, to znamená v bójemi vymezeném prostoru bude na koupání dohlížet plavčík. Mimo tento prostor, kam plavčík nedohlédne, však koupání zůstane na vlastní nebezpečí,“ dodal mluvčí magistrátu.

Návštěvníci momentálně při vstupu do areálu neplatí žádné vstupné. Jak již dříve radnice informovala, pokud se vstupné platit bude, tak to bude symbolická částka.

„Není stanoven žádný termín, kdy se musí o výši vstupného rozhodnout. V letošním roce však očekáváme, že budeme především monitorovat a analyzovat počty návštěvníků,“ pokračoval mluvčí.

Velký zájem mají lidé také o stan s občerstvením. „Díky čerpání evropských prostředků nebylo možné postavit restaurace přímo jako součást projektu, působilo by to později i provozní problémy. Máme však rozvedené odpovídající inženýrské sítě, do budoucna tedy zde mohou restaurace vyrůst. Pro nejbližší dobu se zatím osvědčil stan s občerstvením,“ uzavřel mluvčí.

Také ve středu 9. června byl areál plný lidí. „Když je hezké počasí, tak se koupu. Jinak jezdím hlavně na bruslích,“ uvedla Kamila Novesná z Karlových Varů.