Voříšek skončil po útoku v nemocnici kvůli vážným poraněním obličeje i hlavy a nakonec se kvůli těmto poraněním musel v Plzni podrobit složité operaci.

Hemzáčkovi k soudu přišli v doprovodu kamaráda i svého právníka. Ani jeden z bratrů však v soudní síni nepromluvil. Oba využili svého práva a odmítli vypovídat.

Kuriózní byl jejich příchod do budovy soudu, kdy se přátelsky pozdravili s justiční stráží a nemuseli vůbec projít bezpečnostním rámem.

Zato poškozený Voříšek, který u soudu v tomto případě vystupoval jako svědek, musel odpovídat na řadu dotazů. Soudkyni Kateřině Sedláčkové se tak svěřil, že do dnešního dne necítí obličej a že stále kvůli následkům z napadení nemůže jíst žádné tvrdé jídlo.

„Večer si pamatuji do doby, než má kamarádka Lucie strčila do těchto pánů, ti do ní vrazili a my se jí s kamarádem Kryštofem zastali. Pak už jen vím, že jsem lítal po sále. Na víc si nevzpomínám,“ líčil osudnou noc napadený.

Advokáta Hemzáčkových konkrétně zajímalo, zda si Voříšek pamatuje, zda to byli skutečně právě tito obžalovaní, kteří jeho kamarádku Lucii na parketu napadli. „Jaký tanec jste tancovali? Nebylo to náhodou pogo?“ vyptával se advokát Hemzáčkových a Voříšek na to reagoval, že si to nepamatuje. „Možná šlo o jemné pogo, ale určitě jsme ho netancovali dlouho,“ odvětil.

Soudkyni a advokáta obžalovaných zajímalo i to, zda se Voříšek setkal v nemocnici s lidmi, kteří byli incidentu přítomni. „Navštívilo mě hodně kamarádů, které zajímalo, co se stalo,“ odpověděl.

Termín dalšího líčení soudkyně zatím nenařídila.