Nyní se opravuje věž kostela, na které bude znovu pozlacený kříž a také hodiny s gongy, které lidem budou lidem odbíjet čas. „Práce na věži obnáší odkrytí starého plechu, opravu tesařských konstrukcí, oplechování kopule a mnoho dalších věcí,“ uvedl Alois Kůrka, předseda sdružení. „Bude se také dělat nová špice věže i s křížem a zlacená makovice, která v sedmdesátých letech spadla kvůli bouřce,“ dodal Kůrka. Podle něj do věže přijdou elektrické hodinové stroje, ciferník a také gongy. „Po šedesáti letech tedy bude kostel znovu odbíjet a ukazovat čas,“ nastínil předseda.

O původní hodiny však příznivci historie nepřijdou. „Původní stroj byl opraven, ale ten se musí každých čtyřicet osm hodin natahovat, takže ho umístíme do chrámové lodi, aby si ho lidé mohli prohlédnout,“ dodal Kůrka.

Práce na věži kostela by měly být hotové do dvou měsíců. Náklady na tento projekt činí 1,4 milionu korun. „Přispěl nám Česko – německý fond budoucnosti částkou 500 tisíc, město Karlovy Vary 300 tisíc, Karlovarský kraj 50 tisíc a 250 tisíc věnoval výrobce pecí z Podlesí,“ vyčíslil podporovatele rekonstrukce Kůrka.

V minulosti už sdružení opravilo střechu kostela, dalo do pořádku veškeré poškozené části krovu, propadlou klenbu a také vytvořilo dešťovou kanalizaci. Plány má však i do budoucna.

„Nyní se chceme soustředit na práce v interiéru, což obnáší například rekonstrukci varhan, oltářů a také chceme udělat vytápění kostela, protože zde pořádáme i pravidelné benefiční koncerty, které nám ze vstupného pomáhají financovat další rekonstrukce, a kvůli zimě máme velmi krátkou sezonu. Vytápěním by kostel mohl fungovat jako koncertní sál mnohem delší dobu, což by se projevilo nejen na vybraných penězích pro záchranu, ale i na možnosti rozšířit škálů a počet pořádaných koncertů. Ty mají vždy výbornou návštěvnost, za což lidem děkujeme,“ neskrývá vděk k příznivcům dominanty Sedlece Kůrka.