Město do rekonstrukcí investuje miliony korun. „Na Základní škole Jana Amose Komenského se dělá II. etapa rekonstrukce sociálních zařízení na druhém stupni a tělocvičny (I. etapou byla rekonstrukce sociálek na I. stupni před třemi lety). Náklady jsou 5 milionů korun a termín dokončení - konec září a tělocvična do konce srpna na II. stupni,“ uvedl Lukáš Pokorný, mluvčí karlovarského magistrátu.

Další rekonstrukce se dělají také na ZŠ Šmeralova, v budově druhého stupně. „Zde činí náklady 12 milionů korun. Jedná se o výstavbu výtahu – budova bude bezbariérová, původní přístavba u školního hřiště - technické zázemí jídelny, dílen a tělocvičny staticky nevyhovovala a byla odstraněna a nově postavena. Dále se pak vybuduje nové sociální zařízení u hřiště. To bude také bezbariérové, v budově proběhla výměna stupaček. Termín předání vzhledem k náročnosti prováděných prací stanoven na 30.10.2008, škola však bude v provozu,“ ujistil Pokorný.

Opravy se týkají také mateřských škol. „Jde o tři mateřinky. MŠ Východní 6 výměna střešního pláště, izolací a provedení odvodnění na obou pavilonech a spojovací chodbě v nákladu 2 miliony korun. Současně se také dělají malby za zhruba 80 tisíc korun. Školku stavebníci předají týden před zahájením školního roku,“ dodal mluvčí.

V Mateřské škole kpt. Jaroše v souvislosti s červencovou havárií vodovodního řádu byly vyměněny podlahové krytiny, probíhá škrábání starých nátěrů, proběhnou nové malby, škoda byla vyčíslena na 72 tisíc korun. Jedná se o plnění v rámci pojistné události, částka bude připsána na účet města po vyfakturování všech stavebních prací.

Poslední školkou, která se dočkala v Karlových Varech rekonstrukce, je MŠ Mládežnická. Zde magistrát financuje rekonstrukce pojezdových a pochozových komunikací. Původní dlážděné chodníky byly nahrazeny zámkovou dlažbou, rekonstrukce sociálek, kompletní malby – 7000 čtverečních metrů. Oprav se dočkal také plot. „Byly provedeny zámečnické práce, 1300 čtverečních metrů nátěrů, za 146 tisíc korun,“ doplnil mluvčí karlovarského magistrátu Pokorný.