Dvojnásobní mistři a vicemistři sledgehokejové ligy. Dvojnásobní mezinárodní mistři Holandska. Druzí na největším evropském sledgehokejovém turnaji ve švédském Malmö. Tak to je vizitka úřadujícího mistra sledgehokejové ligy SKV Sharks Karlovy Vary.

Sledgehokejisté se měli po obhajobě mistrovského titulu nastěhovat do zbrusu nové KV Areny, kde měli najít své nové útočiště. Nenašli. I když měsíc v hale odtrénovali, nakonec ji museli nedobrovolně opustit. Důvod? Sharks totiž chybějí potřebné finance. „Tato situace vznikla tím, že doposud jsme díky majiteli starého zimního stadionu panu Karlu Holoubkovi a klubu HC Energie trénovali zdarma. Nyní si musíme tréninkové jednotky hradit, což je pro nás obrovské finanční zatížení, proto jsme museli kvůli špatné finanční situaci KV Arenu opustit,“ bědoval místopředseda Sharks Jiří Berger.

I přesto se vedení Sharks snaží najít nějaké východisko. „V současné době hledáme společně s městem Karlovy Vary cestu, která by nám umožnila jak návrat do KV Areny, tak i finanční zajištění klubu nejen pro tuto sezonu,“ pokračoval Berger.

Hráče Sharks tak čekají před startem nové sledgehokejové sezony, do které vstoupí karlovarský klub s cílem zisku třetího mistrovského titulu, krušné chvíle. „Díky našim obchodním partnerům se nám podařilo zajistit finančně alespoň ligovou soutěž, ale museli jsme omezit tréninkové jednotky, které budou probíhat na zimním stadionu v Ostrově, budou však pozdě v noci,“ podotkl Berger.

Karlovaráci, kteří se v uplynulé sezoně několikrát představili v rámci ligy na ostrovském stadionu, však stále hledají své nové útočiště.

„Než se situace vyřeší, budeme trénovat v Ostrově, a mistrovská utkání budeme hrát v okolí Karlových Varů, to znamená, že budeme využívat, jestli to bude možné, stadiony v Ostrově a Chebu. Pro nás je to ale pouze krok zpět,“ dobře ví místopředseda klubu.

Za loňskou sezonu dostal klub Sharks na svou činnost od města Karlovy Vary grant ve výši 152 tisíc korun. „Tyto peníze jsme použili na činnost klubu. Před novou sezonou si budeme podávat žádost o grant ve výši 155 tisíc, a tato částka by pokryla pouze ledovou plochu,“ míní Berger. Rozpočet klubu se však pohybuje okolo 800 tisíc korun. „Musíme se prostě uskromnit a šetřit kde se dá. Ušetřené peníze poté použijeme na dopravu na utkání nebo základní vybavení, jako jsou hokejky nebo hokejová výstroj,“ uzavřel Jiří Berger.

„Letošní rozpočet vyčlenil na sport a tělovýchovu celkem 28,5 milionu korun, z toho činí například dotace pro hokejový klub HC Energie 16 milionů. Dalších 6,25 milionu korun je určeno na takzvané granty, tedy nejsou dopředu rozpočtovány, ale jsou rozdělovány na základě žádostí dalších subjektů,“ uvedl tiskový mluvčí magistrátu Jan Kopál.

O víkendu se karlovarští sledgehokejisté představí v prvním kole na ledě nováčka Studénky.