„Začali jsme jezdit během čtvrtka a od té doby jsme v terénu v podstatě nepřetržitě,“ konstatoval Josef Bulka, vedoucí provozního oddělení Krajské údržby silnic Karlovarského kraje.

„Největší problémy byly například v Krušných horách, několik desítek minut stála doprava například v Jáchymově, kde uvízl autobus, problémy měli také řidiči kamionů, kteří nemohli do prudších kopců vyjet. Na horách navíc situaci komplikoval i silný vítr, protože se tvořily sněhové jazyky,“ dodal Bulka.

Podle něj sněžení a déšť pokračovat i o víkendu.

„Takové jsou předpovědi, bude se tedy asi tvořit i náledí. Řidiči by proto měli být mimořádně opatrní a bez řádné zimní výbavy rozhodně nevyjíždět. Je to zbytečné riziko, které může mít velké následky. Důležité je nepřeceňovat své schopnosti a přizpůsobit rychlost stavu komunikace,“ upozornil vedoucí.

O nebezpečí na vozovkách vědí své i řidiči, kteří včera jezdili. „Celou cestu jsem musel jet pouze čtyřicítkou, a i tak jsem měl velký strach. Naštěstí vše dopadlo dobře,“ uvedl jeden z nich.

(pga, jah)

Řidiči pozor na led!

Podle předpovědi metereologů má na Karlovarsku o víkendu mrznout. Komplikace to způsobí především řidičům, takže pozor na silnicích!
Sobota: +1 až –7°C
Neděle: +1 až –9°C
Pondělí: +1 až –9°C