Jak včera informoval vedoucí odboru investic karlovarského magistrátu Daniel Riedl, tuto zakázku vyhrála společnost Stavby silnic a železnic. „Nabídly nejlepší cenu,“ vysvětlil.

Rada města dále toto úterý rozhodla, že stavební dozor na tuto akci bude dělat společnost Investon, která dělá stavební dozor i na hale. Výběrové řízení vyhrála díky nejnižší ceně – 620 tisíc korun.

Jenomže právě společnost Investon organizovala výběrové řízení na samotného zhotovitele tohoto díla. „Proč právě Investon? Protože dělá stavební dozor na hale a zná velmi dobře tuto lokalitu,“ argumentoval před časem Riedl. Ten tehdy dále doplnil, že právě na sídlo firmy Investon budou žadatelé posílat své nabídky.

Riedl nevidí v tom, že Investon vyhrál soutěž na stavební dozor akce, na kterou sám organizoval výběrové řízení, nic nestandardního. „Je to úplně něco jiného, Investon bude dělat technický dozor. Kdo v tom zase vidí proboha nějaký problém?“ podotkl.

Ani šéf Investonu Vladimír Kádě v tom nevidí střet zájmů. „Ani nevím, že jsme soutěž vyhráli. Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo jít o střet zájmů. Nevím, proč by o něj mělo jít,“ dodal Kádě.