„Rodiče i se svými dětmi měli možnost prohlédnout si všechny prostory mateřské školy. Děti si mohly pohrát s novými hračkami a zapojit se s „našimi dětmi“ do pracovních činností,“ uvedla ředitelka Ingrid Franková.

Učitelky seznámily rodiče s provozem školky, otevřena bude od 7 do 16 hodin, a ti se dozvěděli také pravidla přijímání dětí do zařízení. „Přednostně jsou přijímány děti s vadou řeči nebo se zdravotním postižením,“ vysvětlila ředitelka.

Rodiče obdrželi i informace, kolik za školné pro děti budou platit. Platba za polodenní pobyt ve školce činí 70 korun měsíčně, celodenní pobyt vyjde rodiče na 100 korun měsíčně. Od září je ve školce zabezpečeno celodenní stravování z Mateřské školy Sluníčko. Děti obdrží dopolední svačinu, oběd a odpolední svačinu.

Domeček bude mít nadstandardní vybavení a malý počet dětí ve třídě. „Do první třídy bere školka maximálně deset dětí, do druhé třídy čtrnáct. Součástí výuky je každodenní náprava řeči s kvalifikovaným logopedickým asistentem, u zdravotně oslabených dětí bude vypracován individuální plán a praktikován individuální přístup, který pomáhá realizovat asistent pedagoga,“ dodala Franková.