Obyvatelé některých domů v karlovarské Krymské ulici zásadně nesouhlasí se záměrem soukromé společnosti Linas Trade Group. Ta vlastní prodejnu Protop, která se nachází v bývalém nákupním středisku poblíž tuhnického Meteoru. Prodejna má nyní dvě patra. Společnost však chce objekt navýšit. A právě to se zdejším lidem nelíbí.

„Tato budova je vedena jako objekt k bydlení, což nebyla nikdy pravda. Vždy v ní byly umístěny obchody,“ píše ve svém dopise adresovaném radním Josef Knobloch, předseda petičního výboru. Ten založili zdejší obyvatelé, kteří sepsali proti záměru firmy petici.

Dopis pro radu města obdržela i redakce Deníku.

„Nyní se dozvídáme o tom, že dne 12. září se uskutečnilo jednání o zahájení územního řízení pro nástavbu nákupního střediska,“ pokračuje předseda výboru s tím, že v oznámení stálo, že kvůli nástavbě se budova zvýší celkem o třináct metrů.

„Co to znamená pro nás? Že další lidé, kteří tu žijí v panelových domech na parcelách 504 a 506, budou mít nejvýše do čtvrtého patra před okny stěnu,“ upozorňuje Knobloch a dodává: „Oznámení sice bylo řádně vyvěšeno. Je tedy zřejmě naší chybou, že denně nesledujeme písemnosti vyvěšené na úřední desce města. Proto jsme se ani jako účastníci územního řízení nemohli k věci vyjádřit a vznést proti návrhu námitky.“

Závěry z jednání na radnici ale obyvatele Krymské ulice příliš nepotěší. Všechny dotčené orgány s nástavbou totiž souhlasily.

„Právě bylo dokončeno územní řízení. Až nabyde právní moci, poté může stavitel zažádat o vydání stavebního povolení. Jeho záměr koresponduje i s územním plánem,“ uvádí mluvčí magistrátu Jakub Kaválek stanovisko radnice.

Redakce se šéfy firmy, Viktora Linharta staršího a Viktora Linharta mladšího, pokouší kontaktovat už delší čas. Na vzkazy nereagují a v sídle firmy nejsou k zastižení.