Ostrá diskuse opět zavládla na včerejším jednání karlovarského zastupitelstva, když se opoziční zastupitel Petr Kulhánek (KOA) snažil do programu jednání zařadit bod ohledně mateřské školy v ulici Krále Jiřího. Ani jeden z jeho návrhů ale neprošel, někteří členové koalice o nich dokonce odmítli i hlasovat. Znamená to tedy, že vedení města se má oficiálně situací v mateřince zabývat až na zářijovém jednání.

„Navrhuji, aby zastupitelstvo schválilo změnu zřizovací listiny v první mateřské škole a vypustilo školku v ulici Krále Jiřího ze seznamu odloučených pracovišť. My samozřejmě navrhujeme změnu neschválit. Pokud by se na tom zastupitelstvo usneslo, pak navrhuji, aby školka pokračovala dál jako odloučené pracoviště města a byl v ní dodatečně vyhlášen zápis,“ uvedl Kulhánek.

„Pane Kulhánku, vy si tu hrajete s rodiči. Maminkám jste sliboval, jak se školkou budete zabývat a jak budete bojovat za její zachování, a nyní tu navrhujete její zrušení. Znovu opakuji, že my chceme školku zachovat a chceme ji pro běžné občany našeho města. Bude vypsáno výběrové řízení na provozovatele. Proto to necháváme na září, a pokud se do té doby nájemce nenajde, tak školku zainvestujeme,“ zareagoval na Kulhánkův výstup radní Martin Zeman (ČSSD).

Primátorka Veronika Vlková (ODS) následně navrhla, aby se z oficiálního programu jednání vyřadil bod 87, právě pod kterým měli zastupitelé řešit mateřinku v ulici Krále Jiřího.

„Tento materiál ještě není zpracován a ani nebyl kvůli tomu podán žádný návrh na usnesení,“ vysvětlovala primátorka.

„Tak tomu nerozumím. Před měsícem jsem vás žádal, abyste školku zařadili do programu jednání zastupitelstva, a prosil vás, abyste k tomu připravili podklady. Takto to odhlasujete až po prázdninách, kdy už nebudou moci být realizovány zápisy do této mateřinky. Je to rána do břicha. Styďte se,“ vzkázal koaličním zastupitelům Jiří Kotek (SNK/ED).

Proti tomu se primátorka Vlková ohradila: „Nediskutujte tu se mnou. Pokud chcete něco říct, tak se přihlaste do diskuse. Co říkáte, není pravda. Zápis lze udělat i po prázdninách.“

Do zastupitele Kulhánka se slovně opřel i náměstek primátorky Petr Keřka (ODS), když ho kritizoval za to, že jako jediný ze zúčastněných chce školku zrušit.

Kulhánkovy návrhy koalice vůbec nepodpořila. Odmítla tak zařadit i změnu zřizovacích listin v mateřince.