Stále častěji se v centru Karlových Varů objevují závory na komunikacích. Nyní nově například v Raisově ulici Na Vyhlídce. Město zde prodalo investorovi pozemek, na kterém vyrostl obytný dům s podzemními garážemi. Přesto magistrát prodal investorovi bez jakéhokoliv věcného břemene i pozemek před domem, který navazoval na Raisovu ulici. Nový vlastník právě tuto plochu upravil tak, že protáhl komunikaci podél svého domu, ale na začátek umístil značku se zákazem vjezdu a závoru.

To se nelíbí lidem z přilehlých domů. „Mají v domě vlastní podzemní garáže a teď si ještě zaberou kus ulice, když tu není kde zaparkovat,“ říká jeden ze sousedů.

Problém ale nespočívá jenom v parkování.

Kdyby totiž chtělo město řešit jakýkoliv záměr na svých pozemcích za Raisovou ulicí, tak ne tudy. Prodejem pozemku si odstřihlo cestu, i když je třeba uznat, že například ke garážím za Raisovou ulicí se lze dostat ještě po jiné komunikaci.

Že nejde o nahodilý jev, je patrné jen o pár desítek metrů vedle, před hotelem Ambiente. Také zde je slepá ulice před hotelem a parkovací plocha u parku přehrazena závorou.

Nejabsurdněji ovšem působí závora u vjezdu do tzv. „ruského městečka“ na Gejzíru. Zde, jak už je z označení, které místu dali samotní Karlovaráci, zřejmé, je vjezd do areálu povolen pouze komunitě zde bydlících Rusů. Podle investora je zdejší závora s recepcí postavena kvůli bezpečnosti lidí, kteří v domech bydlí. Do areálu údajně může vjet každý, kdo se ostraze řádně prokáže.

To, že to jde i bez závor, dokazuje například přístup společnosti Imperial. Park před hotelem společnosti nákladně zrenovovala a lidé sem smějí chodit i nadále. Nikdo nic nenamítá ani proti tomu, že se tady sportuje, velmi oblíbený je petanque, nebo se tu odpočívá. Nikdo z lidí, kteří do tohoto areálu vejdou, se žádné ochrance nemusí legitimovat. Jsou prostě v lázních.